Angleščina 7

PETEK, 11. 12. 2020

Naslov ure: Culture: Animals in Britain

Odpri učbenik na strani 28, poglej na slike in na povezavi TUKAJ poslušaj besedilo o živalskem svetu v Britaniji. Po poslušanju, si še sam enkrat preberi besedilo. Potem pa reši lažji ali težji kviz o tem, kar si zvedel. Povezava do kviza je v kanalu za TJA v eAsistentu.

ČETRTEK, 10.12.2020

Naslov druge ure: Meerkats

Gotovo poznaš najslavnejšo surikato Timon iz risanke Levji kralj. Surikate  (meerkats) so ljubke živalce, ki se sladkajo s škorpijoni in kačami.
1- Za uvod si oglej video s surikatami  v naravnem okolju na povezavi TUKAJ. Po ogledu v zvezek dopolni poved: There are meerkats on  protographer’s __________, ____________ and _____________.

2- Odpri učbenik na strani 25 in dvakrat preberi o njihovem življenju v naravnem okolju. V besedilu poišči  naslednje angleške besede: južna Afrika, proge/črte, stati na dveh nogah, skupine, rovi, strupen, stražiti, lajati. Slovenske in angleške besede si zapiši v zvezek.

3- Nato reši 6b nalogo iz učbenika str. 25: prepiši povedi in označi ali so pravilne ali napačne. Če  so napačne jih popravi tako, da zapišeš nove resnične povedi o surikatah kot kaže primer.

Poslikaj svoje zapiske in jih pošlji učiteljici angleščine na mail-danes do 18. ure.

SREDA, 9. 12. 2020

Naslov ure: Further practice

Reši naloge v DZ str. 18, 19. Tretja naloga na str. 19 je preverjanje slušnega razumevanja. Posnetek na povezavi TUKAJ poslušaj dvakrat in dopolni tabelo.  Pri 4. nalogi upoštevaj, da usually pomeni običajno in uporabiš Present simple, today pa pomeni danes in uporabiš Present continuous. Oba sedanja časa si ponovil včeraj na videokonferenci.
Pred reševanjem 5. naloge se spomni, da next to pomeni zraven, behind pomeni zadaj in between pomeni vmes

Ko rešiš vse naloge, pošlji pošlji v kanal eAsistenta sporočilo danes do 18. ure.

TOREK, 8.12.2020

Naslov ure: VIDEOKONFERENCA, Present simple vs Present continuous
Učna ura bo potekala ob preko videokonference. Vabilo in povezavo najdete v našem kanalu znotraj eAsistenta.

Morda vam bo všeč tudi...