Angleščina 7

PETEK, 13. 11. 2020
Naslov ure: INTERACTIVE EXERCISES about ANIMALS
Na spodnjih povezavah je nekaj iger za utrjevanje besedišča o živalih. Izberi igre z naslovom ANIMALS. Uživaj!
Pošlji sporočilo učiteljici v kanal, ko odigraš vse igre. Za najljubšo igro pa pošlji tudi sliko učiteljici na elektronski naslov. (narediš sliko zaslona)

1 . Igra hitri prsti

2. Igra hitro tipkanje

3. Igra-opisi živali

4. Igra: križanke

ČETRTEK, 12. 11. 2020
Naslov  ure: Animal riddles

1. Na povezavi TUKAJ je nekaj ugank o živalih. Poglej tudi na slike in reši celoten kviz. Na koncu ne pozabi rešitev poslati.

2. Verjamem pa, da znaš tudi sam napisati podobne uganke. V zvezek torej napiši najmanj pet ugank za živali. V vsakem opisu živali naj bodo najmanj tri povedi. Potrudi se, ker boš naslednjič te uganke zastavil svojim sošolcem.

SREDA, 11. 11. 2020
Naslov ure: Unit 2, Animals and its youngs

Veliko izrazov za živali že poznaš, pa jih v zvezek zapiši po angleškem abecednem vrstnem redu: na primer  A- an ant (mravlja), B- a bear (medved),….
Nato odpri učbenik na strani 20 in v 1 a nalogi poveži živali in njihove mladiče, tako da zapišeš pare: a sheep- a lamb,…
Potem v 3. nalogi dvakrat preberi, kako so Azra in njeni sošolci preživeli dan, ko niso bili v šoli in reši 4. nalogo iz učbenika stran 21.


TOREK, 10. 11. 2020
Naslov ure: Videokonferenca

Pregledamo rešitve iz zadnjega tedna in načrtujemo delo v 2. enoti. Učna ura bo potekala preko videokonference. Vabilo in povezavo najdete v našem kanalu znotraj eAsistenta.

Morda vam bo všeč tudi...