Angleščina 7

PETEK, 27. 11. 2020

Naslov ure: Present continuous-further practice

Danes je na vrsti utrjevanje sedanjika- Present continuousa. Najprej ponovi pravila za trdilno, nikalno in vprašalno obliko iz svojih zapiskov v zvezku ali iz kartončkov, če si  jih izdelal prejšnji teden.

Šele ko si ponovil in utrdil znanje, reši učni list, tako da rešitve zapišeš v zvezek. Izbiraš lahko med lažjim učnim listom  ali težjim učnim listom. Da boš uspešen, je pomembno, da se učiš postopoma in slediš tem navodilom.

V kanal sporoči učiteljici, ko vse naloge opraviš-danes do 18. ure.

ČETRTEK, 26. 11. 2020
Naslov ure: Mickey’s model dinosaur

1. Danes je na vrsti strip Mickey, Millie and Mut. Odpri učbenik na strani 22, oglej si slikice in preberi novo epizodo. Če kaj ne razumeš, si besede prevedi s spletnim slovarjem PONS.
2. Nato v zvezek napiši naslov Mickey’s model dinosaur in reši 1. in 2. nalogo iz učbenika stran 22 in 23.
3. Kaj misliš, kaj  se pa zgodi, ko se Mickey in Millie na koncu obrneta in vidita, da je Mut prilepljen na tla? Napiši, lahko tudi narišeš, nadaljevanje zgodbe. Komur je pretežko v angleščini, lahko v slovenščini, saj je pomembno, da pokažeš razumevanje zgodbe.
4. Ko končaš, pa je na povezavi TUKAJ še zvočni posnetek, ki ga enkrat poslušaj. Nato pa vadi še izgovarjavo, tako da posnetek na koncu vsake povedi ustaviš in ponoviš za govorcem.
5. V kanal eAsistenta sporoči učiteljici, ko vse naloge opraviš- danes do 18. ure.

SREDA, 25. 11. 2020

Naslov ure: Refleksija znanja-miselni vzorec
Včeraj si preveril znanje, danes pa v zvezek izdelaj miselni vzorec. Osnutek imaš na sliki spodaj. Miselni vzorec seveda razširi v podrobnejši zapis angleških besed, pravil, primerov,… Uporabi pisala različnih barv in izdelaj zanimiv in lep izdelek.


Predvsem daj poudarek tistim vsebinam, ki jih še nisi dobro osvojil in jih vadi. Potrudi se, saj na ta način ponoviš in utrdiš svoje znanje.
Ko končaš, miselni vzorec poslikaj in pošlji v naš kanal v eAsistenta še danes do 18. ure.

TOREK, 24. 11. 2020

Naslov ure: VIDEOKONFERENCA-Preverjanje za ustno ocenjevanje

Učna ura bo potekala preko videokonference za 7. b ob 9.00 in 7. a ob 10. 00. Vabilo in povezavo najdete v našem kanalu znotraj eAsistenta.

Morda vam bo všeč tudi...